• page_banner

ПРЕДНОСТ И СТРУКТУРЕН СОСТАВ НА ДИНАМИЧНА ПАС КУТИЈА

динамична кутија за пропусници
кутија за премин

Динамичката кутија за премин е еден вид неопходна помошна опрема во чиста соба.Главно се користи за пренос на ситници помеѓу чиста површина и чиста област и помеѓу нечиста област и чиста област.Ова може да го намали бројот на пати на отворање на вратата од чиста соба, што може ефикасно да го намали загадувањето во чистата област.

Предност

1. Двослојна шуплива стаклена врата, вградена врата со рамен агол, дизајн и третман на внатрешниот агол на лак, без акумулација на прашина и лесна за чистење.

2. Целиот е изработен од 304 лим од не'рѓосувачки челик, површината е електростатско прскана, внатрешниот резервоар е изработен од нерѓосувачки челик, мазен, чист и отпорен на абење, а површината е третман против отпечатоци од прсти.

3. Вградената интегрирана светилка за стерилизирање ултравиолетови обезбедува безбедна употреба и користи висококвалитетни водоотпорни ленти за запечатување со високи херметички перформанси.

Структурен состав

1. Кабинет

Телото на кабинетот од нерѓосувачки челик 304 е главниот материјал на кутијата за премин.Телото на кабинетот вклучува надворешни димензии и внатрешни димензии.Надворешните димензии ги контролираат проблемите со мозаикот што постојат при процесот на инсталација.Внатрешните димензии влијаат на волуменот на пренесените ставки за контрола.304 не'рѓосувачки челик може многу добро да спречи 'рѓа.

2. Електронски испреплетени врати

Електронската преклопна врата е компонента на кутијата за премин.Има две соодветни врати.Едната врата е отворена, а другата врата не може да се отвори.

3. Уред за отстранување прашина

Уредот за отстранување прашина е компонента на кутијата за премин.Пропусната кутија е главно погодна за чисти работилници или болнички операциони сали, лаборатории и други места.Неговата функција е да ја отстранува прашината.За време на процесот на пренос на предмети, ефектот на отстранување на прав може да обезбеди прочистување на околината.

4. Ултравиолетова ламба

Ултравиолетовата ламба е важен дел од кутијата и има функција за стерилизација.Во некои специфични производни области, предметите за пренос треба да се стерилизираат, а кутијата за пропусници може да игра многу добар ефект на стерилизација.


Време на објавување: Сеп-04-2023 година